Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Video Dip Ses Temizleme | Ebubekir Bastama

Video Dip ses Temizleme

Videolardan İstenilmeyen Dip Ses Temizleme Nasıl Yapılır?

Bu eğitim serisin de hali hazırda  elimizde bulunan videoların background'ında bulunan ve istenmeyen sesleri ve ya Dip Sesi nasıl temizleyebileceğimizi göstereceğiz. 

Dip Ses ve İstenilmeyen Sesleri Temizleme Programları

Dip sesleri ve Arka plan sesleri temizlemek için iki adet programa ihtiyacımız bulunmaktadır. Burada önereceğim programlar tamamen ücretsiz olup hali hazırda bir çok kişi kullanmaktadır ve kullanımı basit tir;

  1. Wondershare Video Editor.(Video Ses Birleştirme,Montaj Yapma Programı)
  1. Audacity(Dip Ses Temizleme) 

 



Audacity

Bu program ile sesimizi temizleyeceğiz ses dosyamızı öncelikle programa atıyoruz ve temizleyeceğimiz yeri(Dip Sesi) dinleyerek seçiyoruz.


şimdi sıra geldi bu sesi programa tanıtmaya seçtiğimiz sesi yukarıdaki menüden (Etkiler->Gürültü Azaltma) tıklıyoruz ve (Gürültü Profilini Getir) tıklıyoruz

Şimdi yapmamız gereken son bir adım kaldı arkadaşlar bu sefer yapmamız gereken tüm sesi seçmek ve Menü'den(Etkiler->Gürültüyü Azaltma) geliyoruz ve Tamam'a tıklıyoruz ve işlemimiz tamamlanıyor eğer ses dosyanız büyük ise şöyle bir ilerleme ekranını görebilirsiniz ve ilerleme bittiğin'de ses dosyamız tamamlanmış olacaktır.

şimdi sıra geldi ses dosyamızı dışarı çıkartmaya bu çok kolay arkadaşlar yapmanız gereken Menü'den(Dosya->Sesi Ver) tıklıyoruz ve format olarak(.Wav) formatını seçerek kaydet diyoruz.

Wondershare Video Editor

Bu program ile videolarımıza rahatlıkla montaj yapabiliriz. Bu programı şuan videonun dip sesi temizlenmiş ses dosyasını videomuza eklemek için kullanacağız.

İlk başta ilgili videoyu seçiyoruz ve programımıza ekliyoruz ve videomuza çift tıklıyoruz.

sonra ise yukarıdaki menü'den Audio(Ses) bölümünü seçiyoruz ve volume değerini sıfır(0) yapıyoruz ve return düğmesine basıyoruz.

şimdi ise temizlediğimiz ses dosyasını buraya ekliyoruz.
şimdi sıra geldi video olarak dışarı çıkartmaya sağ altta bulunan (Export) düğmesine tıklıyoruz ve aşağıdaki resimde'de gösterildiği gibi (Format->Mp4 Video->resolution->Export) diyerek 'Render' almaya başlıyoruz işlem bittiğin'de ilgili yolda programımızın son halini bulabilirsiniz. 

işlemimiz bu kadar arkadaşlar ilerleyen zamanlar'da video eğitimi aşağıda bulabileceksiniz. 


Ücretli İetişim:

Hiç yorum yok