Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

İnstagram Hesapları Nasıl Hackleniyor ? | Ebubekir Bastama

 


Selam Arkadaşlar 

Bugün sizlere hali hazırda çevremde de gördüğüm bir #İnstagram #Hackleme yöntemini göstereceğim.  

    Bu gösterdiğim kurgu tamamen gerçek bir saldırıdan alınmış olup (zaten resimlerden de anlayacaksınız) genelde bu tarz sahte siteler kullanılmaktadır. Buradaki asıl önemli olan ise saldırılar değil korunma yöntemleri ve teknikleridir.

Hackerlar genelde sizin psikolojik olarak en uygun vaktinizi takip etmektedir zaten halk dilinde de çok çok kullanılan "Basiretim Bağlanmış" kelimesi de bu olaya denk gelmektedir. 

 Aslında basiretiniz bağlanmıyor bilinç altındaki bastırılan duygular bilinç üstünüze çıkıyor bu nasıl oluyor diyorsanız bir örnek vermek gerekirse popüler bir gönderiye ve ya siyasi partilerin (x,y,z farketmez) gönderilerine hakaret eleştiri vb. yorum yazdıysanız sizin bilinç altınız da hesap ile ilgili saldırı ve ya ihlal olgusu yerleşecektir fakat size biri söylediğinde ise "Yok öyle bir şey ben öyle şeylere takılmam" diyeceksiniz fakat böyle bir saldırı geldiğinde ise şifrenizi vereceksiniz sonra ise basiretim bağlanmış deyip aslında bilinç altınızdaki olayı buraya bağlayacaksınız.

Peki olması gereken nedir?

Olması gereken aslında bilinç altınızı temizlemek ve yüzeysel olarak bilgili olmakla beraber bazı durumları karşı taraftan dikkatli bir şekilde dinleyerek anımsamamız gerekmektedir.

Şimdi ise kurguya geçelim

- Üstad bu hesapları nasıl çalıyorlar.

+ Öncelikle genelde hedef takip ediliyor ve bir yere "x,y,z" konularında yorum yazdığında genelde de karşı tarafı eğer eleştiriyorsanız siz işte hacker'ın Ladarına girmiş oluyorsunuz. Bu aşamada hacker bir nevi balık tutar gibi size aşağıda da göreceğiniz açıklamalı linki yolluyor ve bekliyor.


- EEE peki nasıl hackleniyoruz ki?

+ Öncelikle siz linke tıkladığınız da aşağıda göreceğiniz sayfaya ulaşıyorsunuz şimdiden söyleyeyim bu aşamaları insanların doldurma sebebi insan psikolojisin de suçluluk duygusu vardır. 
  Hackerlar bir nevi bu damara dokunup bu bilgileri alıyor. Bu aşamada kullanıcı adınızı yazıyorsunuz.
  

+Ayrıca bu sayfanın kaynağına baktığımızda hackerın bu siteyi #HTTrack  Site Kopyalama programı ile
"doktorumdan-sikayetler.com/user.php" yansımasını aldığını görüyoruz.

<!-- Mirrored from doktorumdan-sikayetler.com/user.php by HTTrack Website Copier/3.x [XR&CO'2014], Fri, 23 Jul 2021 22:26:12 GMT -->




+ Şimdi ileri dedikten sonra get isteği ile gelen veriyi kullanıcı adına yazıyor otomatik ver sizden aşağıda da göreceğiniz metin olan sayfada giriş yapmanız isteniyor.

- EE benim "two factor" korumam var giremez ki ?

+ Normalde eğer başka bir zafiyet yoksa evet giremez fakat bu aşamadan sonra aynı web sayfasından giriş yaparken kodu girdiğiniz sayfa gibi bir sayfa geliyor ve siz onuda girince artık hesabınız kurbanın elinde oluyor. 


































- ee o zaman burada asıl hacklenme oalyı nasıl olunuyor ki basiretimiz mi bağlanıyor.

+ Aslında burada ki asıl hacklenme olayı insanı hacklemektir. İnsanın bazı zafiyetlerini kullanılarak işlemler yürüyor bir nevi hipnoz olarak da adlandırabiliriz bu olayı.

No: ! İnsan hacklenme olayına girdik bu aşamada hesabınızda "google authenticator" da ekli olsa gene hesabınızı hackleyebilirler haberinizde olsun. !

Teknik Tarafa gelirsek hackerlar apileri kullanarak aslında bu bilgileri alarak yazdıkları paneller ile kısa sürede sizin şifrenizi ve diğer bilgilerinizi değiştirebiliyorlar haberinizde olsun.

İnstagram %100 Güvenliğini Nasıl alınabileceğini biliyormusunuz ?
Cevabınız hayır ve ya evet ise Aşağıdaki videoya bakmanızı tavsiye ederim.

#İnstagram #Güvenliği #güvenlik
   İnstagram Güvenliği ve Güvenlik Önlemleri 2022 

Hiç yorum yok