Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Programlamaya nerden başlamalıyım?(Devam 2017)



İyi Günler arkadaşlar.
Bu makalemizde sizlere programlama alanına girmek isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda yardımcı olmaya çalışacağım.Arkadaşlar bu makaleye başlamadan önce buradaki makalemizi okumanız ve sonra ise bu makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.Bu makale diğer makalenindevamı niteliğindedir.Öncelikle bazı yazılım dillerini listeleyelim:
  1. C(si),
  2. C++(si plas plas),
  3. Java,
  4. Pyhon,
  5. C#(Csharp),
  6. Matlap,
Bu altı dil genelde en çok kullanılan dillerdendir.Bu dillerin aslında hepsi kolaydır,fakat dillere başlayan veya öğretmeye çalışan kişiler doğru bir strateji kullanamdıkları için çoğu kişi yazılımdn soğumaktadır.Şimdi diyorsunuz peki nasılbir strateji hazırlanmalı? hemen açıklıyayım:
  1. Öğretilmek istenilen dilin ana mimarisini çıkartılmalı ve ilk başta bu mimari temeller öğrencilere aşılanmalı.Yani öğrenciler neleri öğrenmesi gerektiğini bilecek.
  2. Öğrencilere bu öğrenilen dil ile neler yapılabileceği anlatılmalı.
  3. Öğrencilere dili öğretirken bol bol örnek yapılması.
  4. Öğrencilere dili öğretirken console gibi platformda değil ileriki zamanlarda nerde kullanacaksa o platformda gösterilmeli nedeni ise console ortamında öğrenildikten sonra Görsel ortama(Form Aplication) geçildiğinde öğrenen kişi afallamakta ve konsantresi bozulmaktadır.
  5. Öğrenilen dilin hangi dille entegre edilebileceği anlatılmalı.
  6. Öğrenilen dilin syntax'ı ile diğer hangi dillerin benzediğinin soylenilmesi.
  7. En son olarak öğrenilen dil ile piyasadaki yapıln fix otomasyon ve ya programların yapımı.Otomasyon temelleri makalemize buradan ulaşabilirsiniz.
Genel olarak bu maddeler yazılım öğrenilmesi ve öğretilmesinde hem öğretenlere hemde öğrenen'lere yardımcı olacaktır. 

Hiç yorum yok