Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Blogger Reklam Yayınlama(Kesin Çözüm)✔ - Ebubekir Bastama


Herkese iyi günler arkadaşlar.
Bu makalemizde sizlere "blogger" yazarak nasıl "google adsense"'den para kazanabileceğimizi göstereceğim.
Öncelik'le blogger'dan ve adsense'den bahsetmek istiyorum:


AdSense Nasıl Çalışır 


Google AdSense, web sitesi sahiplerine sundukları çevrim içi içerik üzerinden para kazanmaları için bir yol sunar. AdSense, oluşturduğunuz içeriğiniz ve sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınıza metin reklamlar ve görüntülü reklamları sitenizle eşleştirerek çalışmaktadır. 
Google Reklamlar ürünlerini tanıtmak isteyen reklam verenler tarafından oluşturulur ve ödenir. Bu reklam verenler her bir reklam için farklı bir tutar ödediklerinden, kazanacakları tutar da değişecektir. AdSense'in çalışma şekli 3 adımda açıklanmıştır olup bu adımlar:


 Adsense reklamlarını Web Sitenize eklersiniz.


İlk etap'ta sitenize reklam kodunu yapıştırıyoruz burada dikkat etmemiz gerek konu reklamların görünmesini istediğiniz yeri iyi seçmeniz gerekmektedir. Eğer reklam alanlarınızı doğru seçerseniz sitenize girenlerin reklamlara tıklama olasılığı yükselecektir.


 Makalelerinize uygun reklamlar siteniz'de gösterilir.

Reklam verenler, gerçek zamanlı açık artırma ile reklam alanlarınız için teklif verir. En yüksek fiyatlı reklam, sitenizde gösterilecektir.Burada eğer değeri yüksek olan kelimeleri seçtiyseniz tıklama başına yüksek para geliriniz olacaktır. 


 Ödeme Limitine ulaştığınızda paranızı alabilirsiniz.

Adsense'den ödeme alabilmeniz için ilk başta "200 tl" barajını aşabilmeniz gerekmektedir. Eğer "200 TL"'yi aşarsanız. Belirttiğiniz banka  hesabınıza ücretiniz yatacaktır.
Sahte tıklamalar

Arkadaşlar eğer sayfanızda sahte tıklama ile ilgili şüpheniz varsa misal "Google Analytics"'de 10 girmiş gözüküyor fakat tıklama olarak 11 veya 20 ~30 tıklama var bu şüpheli bir tıklama'dır.Böyle bir durum'da direk bu link'ten  Google'a bildirim yapabilirsiniz.
Not:Bildirim yapsanız bile google gene hesabınızı kapatıyor örneğini ben yaşadım.


Şimdi ise birazda blogger'dan bahsedelim: Blogger sistemi google tarafından kullanıcılara ücretsiz olarak makalelerini yayınlamaları için sunulan bir "blog" sistemidir. Bu sistemin güzel bir yanı ise blogger adsense ile adsense'den reklam alabiliyoruz.

Şimdi sizlere blogger sisteminden nasıl reklam alınır ve adsense kullanımı ve şartlarından bahsetmek istiyorum.

Blogger sisteminden adsense'ye başvurmadan önce siteye trafik ve özgün makaleler ekleyiniz ayrıca sizlere bu makaleleri nasıl okunabilmesi ile alakalı tüyolar vereceğim.

  1. Makalelerinizi güncel konulardan seçiniz.
  2. Makalelerinizi resimlerle donatmayı unutmayın.
  3. Makaleleriniz'de ilgili kelimelere uygun anahtar kelimeler kullanmaya dikkat edin.
  4. Makaleleriniz'de konunun can alıcı yerlerinde renklendirme yapın.
Blogunuzun trafik kazanmak için sosyal medya hesaplarınızda belirli günlerde ve saatlerde paylaşım yapmanız size trafik kazanmada yardımcı olacaktır.Sitenizi bu şekil belirli aratmalar'da sıralamaya getirdikten sonra ise gene blogger site üzerinden adsense'ye başvurabilirsiniz.Bir sonraki makalemizde sizlere blogger adsense bağlantısı nasıl yapılır ve blogger adsense reklam ekleme'yi gösterceğim.Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere...

Hiç yorum yok