Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Youtube Toplu Video İndirme Programı | Ebubekir Bastama

Herkese  iyi günler arkadaşlar.



Youtube üç amerikalı iş arkadaşının (chad hurley steve chen ve jawed karim) eğlence için açtıkları ondan sonra google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, yani "video paylaşımsitesi" olarak adlandırabileceğimiz bir internet sitesidir.
Muhteviyatında binlerce hatta bir ihtimal milyonlarca video bulabileceğiniz video paylaşım sitelerinin ilki, en kapsamlısı ve en büyüğüdür.
Uzun uzunkeyifli zaman geçibileceğiniz hatta arkadaşlarınızın videolarını bile izleyebileceğiniz ve o videolara yorumlar yazabileceğiniz bir sitedir.
Youtube‘a video ekleyebilmeniz için, öncelikle kayıt yapmış, daha oradan da kullanıcı adınızla girişyapmış olmalsıcaklıknız.
Giriş yapmış olduktan daha sonra, sayfanın sağ üst kısmında bulunan “upload videos” linkine tıklayın.
Yukarıdaki pencerede özellikle title ve tag girişlerini düzgün girmelisiniz.
Title, doğrusu başlığı videonuzun konusu anlatan bir şekilde girin ki, başka birileri videonuzun başlığını görür görmez aramış olduğunı bulmuş olsun ve izlesin.
Ek olarak tagler de çok önemli! Tagler kelimelerdir.
Tags bölümüne, mümkün olduğunca videonuzla alakalı kelimeler girin.
Böylece, youtube’da “search” kısmından arama icra eden kişiler, sizin kelimelerinizle aynı kelimeyi ararlarsa, arama neticelarında sizin videonuzda çıkacaktır.
Bundan dolayı tagler çok önemli!
“continue uploading” düğmesine tıkladıktan daha sonra, sıra geldi, son aşamaya.
Açılan penceredeki bilgileri resimde yayınlandıği şeklinde girin ve en alttaki “upload video” düğmesine tıklayın
Ve videonuz eklendi.

Videonuzun kaç defa tıklandığını altta rank bölümünden görebilirsiniz..
çalışma sistemi
Youtube video formatı olarak flash video formatı (*.Flv) kullanmaktadır. Internet sitesinde istenen video klipler flash video olarak izlenebilmekte veya bilgisayara *.Flv formatında dosya olarak indirilebilmektedir. Video klipleri seyretmek için adobe flash plug-ini bilgisayarda kurulu olmalıdır. Eklenen video klipler youtube tarafınca otomatikman 320x240 pixel'e küçültülerek flash video format'a (.Flv) dönüstürülmektedir.Mart 2008'de yüksek kalite olarak 480x360 piksel seçeneği eklenmiştir.

Avi, mpeg veya quicktime vb. Video formatına haiz videolar kullanıcı tarafından youtube'a en fazla 1 gb kapasitesinde yüklenebilmektedir. Youtube platformunda kullanıcılar mevcud video klipleri izleyebilmekte ayrıca istenildiğinde kendi video klibini youtube'a ekleyebilmektedir.

Bu platformda yer alan kullanıcının geliştirdiği içerikler, kişisel amatör klipler, video klipler film, tv programları parçacıkları ve müzik videoları'ndan oluşmaktadır. Kullanıcılar tarafınca youtube'a günlük yaklaşık 65.000 tane yeni video klip eklenmekte ve 100 milyona yakın video klip izlenmektedir.Kullanım koşullarına uymayan video klipler kullanıcıların bildirimleri ile youtube yetkilileri tarafınca incelenerek silinmektedir.Youtube üyeleri izledikleri video klipleri degerlendirip not verebilmekte ek olarak izledikleri video klip hakkında yorum yazabilmektedir.


Youtube, videolara html 5 özelliğini ekleyerek flash player'a gerek duyulmuyor. Bu özellik sadece ie9,firefox 4+,chrome ve opera aktüel sürümünde mevcuttur. Not:ie9,windows xp'yi desteklememektedir.

Bu makalemizde sizlere en son yazdığım Toplu Youtube Linkleri indirme programını tanıtacağım.
Programın özelliklerinin içinde tekli video indirme ve toplu video indirme özellikleri vardır.
Buradan Programı indirebilirsiniz: Şifre sitemizin ismi www.ebubekirbastama.com

Program Videosunu buradan izleyebilirisiniz.

Hiç yorum yok