Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Otomatik Remote Desktop Manager Programı | Ebubekir Bastama

Herkese iyi günler arkadaşlar 
bugünkü makalemiz otomatik olarak uzak masaüstüne ulaşabilecek programımızı tanıtacağız.
RDP Nedir?


RDP  "Remote Desktop Connection"  Windows çalıştıran bir bilgisayara, Uzak Masaüstü Bağlantısı kullanarak, aynı ağa veya İnternet'e bağlı olan ve Windows çalıştıran başka bir bilgisayardan erişebilirsiniz. Örneğin, işyerindeki bilgisayarınızın tüm programlarını, dosyalarını ve ağ kaynaklarını evinizdeki bilgisayarınızdan, sanki işyerindeymiş şeklinde kullanabilirsiniz.



Uzaktaki bir bilgisayara bağlanabilmeniz için, o bilgisayarın açık ve ağa bağlı olması, Uzak Masaüstü'nün etkinleştirilmiş olması, sizin o bilgisayara ağ erişiminizin (bu İnternet yöntemiyle olabilir) bulunması ve ayrıca bağlantı izninizin olması gerekir. Bağlantı izni için, kullanıcı listesinde olmalısınız. Bir bağlantı başlatmadan önce bağlandığınız bilgisayarın adını aramanız ve güvenlik duvarının Uzak Masaüstü bağlantılara izin verdiğinden kararlı olmanız tavsiye edilir.



Kullanıcı hesabınızda oturum açmak için parola gerekmiyorsa, uzak bir bilgisayarla bağlantı kurmanıza izin verilmesi için önce bir parola eklemeniz gerekir. Uzak Masaüstü Bağlantısı hakkında detaylı data için aşağıdaki adresi inceleyebilirsiniz



http://windows.Microsoft.Com/tr-tr/windows/connect-using-remote-desktop-connection#connect-using-remote-desktop-connection=windows-7



RDP varsayılan olarak TCP 3389 portundan çalışmaktadır. RDP bağlantısı için Azure Pack üzerinden aşağıdaki adımlarla RULE eklenmelidir.



Birden fazla Windows sanal sunucuya sahipseniz RDP bağlantısını her sanal sunucu için ayrı portlardan kullanmanızı öneririz. Bunun haricinde tek bir Windows sanal sunucuya sahip olunsa bile güvenlik gerekçesiyle Uzak Masaüstü Bağlantısını varsayılan portundan değil tarafınızdan belirtilen özel bir porttan çalıştırmanızı öneririz.



Aşağıdaki adımlarla RDP ( Uzak Masaüstü Bağlantısı) için varsayılan Port numarasını değiştirebilirsiniz.



Http://destek.Doruk.Net.Tr/index.Php?/Knowledgebase/Article/View/216/43/rdp-port-deitirme



Kişisel bilgisayarınızdan aşağıdaki adımlarla RDP ( Uzak Masaüstü Bağlantısı) kurabilirsiniz.



Şimdi gelelim programımızın tanıtımına:





Programımıza şu adresten ulaşabilirsiniz.
İlgili rar'ı açkmak için şunu kullanın:"www.ebubekirbastama.com"


Hiç yorum yok