Yazılım Eğitim

Yeni Haberler

Kredi Kartı Dolandırcılarına Karşı Oltalama Kontrol Paneli| Ebubekir Bastama


Herkese İyi Günler arkadaşalar
Bu makalemiz'de sizlere 'Siber Güvenlik' ile ilgili geliştirdiğim sistemi anlatmak istiyorum. Fakat ilk başta Siber dolandırıcılar nasıl kişileri dolandırıyorlar özellikle sahte site kurarak insanları nasıl dolandırdığından bahsedelim. 

Öncelikle dolandırcılar bir hedef seçer ve kurgu oluşturur ve bu kurguya uygun bir alan adı seçilerek satın alınır (ab-abcbankası.com) sonra ise ya kendileri yada sağdan soldan temin ettikleri web site giriş veya ödeme paneli ile site hazırlanır ve free bir ssl alınarak kurbana oltalama atılır.

Oltalama yöntemlerin'de kullandıkları yöntemler sırasıyla şunlardır.
  1. Facebook Reklamları.
  2. Twitter Reklamları.
  3. İnstegram Relamları.
  4. Google Play android uygulama reklamları.
  5. Sahte sms mesajları.
  6. Sahte mailler 
Bu maddeler en bilinenlerden'dir ve hali hazırda değişik yöntemleri'de bulunmaktadır. Bu reklamlardan sonra kurgulara göre sizden şifreler alarak işlemler yapılmaktadır. Peki bu dolandırcıları tespit edemezmiyiz bu sorunuzun cevabı evet bu sistemleri tespit için tespit sistemi geliştirdim. Şimdi ise bu sistem hakkında konuşalım.


Kredi Kartı dolandırcılarına karşı olarak geliştirdiğim Anti-Spam Sistemi geliştirmiş bulunmaktayım. Sistemimiz 1 php dosyası ve Google Chrome eklentisi halinde'dir.
Sistemimizin işleyişi ise basit olup sadece yapmanız gereken şüphelendiğiniz adresi alıp ilgili kutuya yapıştırmanız ve ilgili bankayı seçmektir. Bu işlemden sonra aşağıda güvenilir bir sitemi yoksa sahte bir site olup olmadığını sizlere söylemektedir. Sistemimiz halen arge aşamasındadır ve bu sisteme belediyelerden tutun bir çok web site eklenecektir.  
Sistem hakkında görseller ve video aşağıda bulunmaktadır.





Hiç yorum yok